کد مطلب: 205497
رهبرمعظم انقلاب:
مسئولان در برنامه‌ريزي‌ها مطلقاً معطل مذاکرات هسته‌اي نشوند
تاریخ انتشار : 1401/01/23 23:51:17
نمایش : 945
حضرت آيت‌الله خامنه‌اي خطاب به مسئولان فرمودند: در برنامه‌ريزي‌ها مطلقاً معطل مذاکرات هسته‌اي نشويد و کار خودتان را جلو ببريد. اينجور نشود که اگر مذاکرات به نتايج مثبت يا نيمه مثبت يا منفي رسيد، در کار شما خللي ايجاد شود.
به گزارش  هفت چشمه به نقل از شبکه اطلاع رساني راه دانا؛ حضرت آيت‌الله خامنه‌اي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر امروز (سه‌شنبه) در ديدار مسئولان و کارگزاران نظام همه مسائل کشور را قطعاً قابل حل خواندند و با تبيين ابعاد مختلف شعار سال، تأکيد کردند: منظومه قدرت جمهوري اسلامي و دستاوردهاي گوناگون آن در بخش‌هاي مختلف، ايران را به الگويي جذاب براي ملتها تبديل کرده است و نااميد کردن مردم و القاي حسّ بن‌بست، جفا به مردم و انقلاب است.

ايشان با تمجيد از بيداري و تحرکات جوانان فلسطيني در سرزمين‌هاي اشغالي گفتند: اين تحرکات نشان داد فلسطين برخلاف تلاش امريکا و پيروانش زنده است و به فضل الهي پيروزي نهايي از آن مردم فلسطين خواهد بود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در ابتداي سخنانشان و در بيان توصيه‌هاي معنوي، با استناد به آيات قرآني و ادعيه، استغفار را همراه با نيت صادقانه، موجب صفا و طهارت روحي و جلب رحمت الهي در زندگي فردي و همچنين در ميدان‌هاي ملي و عرصه‌هاي بزرگ اجتماعي خواندند.

ايشان، استغفار را، هم از ارتکاب عمل ممنوع و هم از عمل نکردن به وظايف و ترک فعل، ضروري دانستند و گفتند: خيلي از ما مسئولان به علل مختلف به ترک فعل و انجام ندادن وظايف مبتلا هستيم که خداوند در اين باره انسان را سخت‌گيرانه مورد مؤاخذه قرار مي‌دهد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي مسئوليت در نظام اسلامي را به معناي مورد سؤال بودن برشمردند و افزودند: در نظام‌هاي سياسي جهان مسئولان مورد سؤال مردم هستند اما در نظام اسلامي مسئولان علاوه بر مردم، در معرض سوال و مؤاخذه مهمتر و سنگين‌ترِ خداوند نيز هستند.

ايشان با ابراز خرسندي از حضور گسترده جوانان در مجموعه مديريتي نظام، همه مسئولان را به مراقبت کامل از دو آسيب مهم يعني «غرور» و «انفعال» فراخواندند و افزودند: غرور بخاطر پست و مقام، موفقيت‎ها، غَرّه شدن به لطف پروردگار و هر منشأ ديگري، «طليعه شکست» و «مقدمه سقوط دروني و اجتماعي و کاري» انسان خواهد بود و با ايجاد توهم و بزرگ‌بيني، فرد مسئول را از مردم دور مي‌کند.

رهبر انقلاب اسلامي آسيب دوم را «انفعال» برشمردند و گفتند: انفعال به معناي احساس بن‌بست در امور، نقطه مقابل غرور و خطرناک است که دشمنان تلاش دارند با روش‌هاي گوناگون آن را در جامعه و در ميان مسئولان القاء کنند که البته بر اساس وعده تخلف‌ناپذير الهي، راه مقابله با اين طراحي دشمن، «صبر» و «تقوا» است. صبر يعني خسته نشدن و از ميدان خارج نشدن، و تقوا نيز يعني مراقب حرکت خود و دشمن بودن.

ايشان با تأکيد بر اينکه دايره تقوا وسيع است و در حوزه هاي مختلف از جمله اقتصاد، ديپلماسي و امنيت، معناي خاص خود را دارد، گفتند: امروز نااميد کردن مردم و القاي حس بن بست در جامعه، جفا به مردم، کشور و انقلاب است.

مقام معظم رهبري با اشاره به برخي شاخص‌هاي منفي در زمينه اقتصادي گفتند: مسائل و مشکلات وجود دارند اما قابل حل هستند و مبناي ارزيابي و قضاوت درباره شرايط کشور و موفقيت‌هاي آن، نبايد فقط شاخص‌هاي اقتصادي باشد بلکه بايد شاخص‌هاي ديگر را نيز در نظر گرفت و همه موارد را با هم سنجيد.

ايشان افزودند: با وجود موارد منفي در اقتصاد، در همين حوزه نيز نشانه‌هاي موفقيت وجود دارد که يک نمونه آن تاب‌آوري اقتصاد کشور در برابر تحريم‌هاي بي‌سابقه است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، رسيدن به خودکفايي در برخي موارد از جمله توليد شش نوع واکسن کرونا، بدهي خارجي نزديک به صفر کشور، و پيشرفت‌هاي علمي و صنعتي و فناوري در حوزه‌هاي مختلف را نشانه‌هاي ديگر موفقيت برشمردند و خاطرنشان کردند: يک نمونه ديگر از موفقيت‌ها، پيش رفتن صحيح و روانِ جريان مديريت کشور است و برخلاف برخي کشورهاي ديگر و با وجود همه دشمني‌ها، مديريت کشور به صورت قانوني و بدون نياز به اقدامات خارج از روال، دست به دست شده است.

ايشان گفتند: اين دستاوردها و موارد ديگر همچون گسترش عمق راهبردي و نفوذ معنوي ايران در منطقه، جمهوري اسلامي را به يک نمونه جذاب تبديل کرده است.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي افزودند: دشمن براساس طمع‌ورزي‌هاي خود، حرفهاي يأس‌آوري را بيان مي‌کند که قبلاً هم از اينگونه مطالب بيان مي‌شد اما نادرستي همه آن مطالب بعدها به اثبات رسيد مانند سخنان صدام هنگام آغاز جنگ تحميلي و وعده فتح يک‌هفته‌اي تهران و يا سخنان چند سال قبل يک دلقک امريکايي که گفته بود کريسمس را در تهران جشن مي‌گيريم.

رهبر انقلاب اسلامي تأکيد کردند: اينکه امريکايي‌هاي مغرور صريحاً اعتراف مي‌کنند که فشار حداکثري عليه ايران شکست خفت بار خورده، موضوع بسيار مهمي است که نبايد فراموش شود.

رهبر انقلاب در بخش ديگري از سخنان‌شان و در بيان نکاتي درباره شعار سال، با اشاره به بعضي ديدگاههاي مطرح‌شده درباره ناسازگاري دو خصوصيتِ «دانش‌بنياني» و «اشتغال‌آفريني» گفتند: اين حرف درست است که با پيشرفتِ فناوري، نياز به نيروي انساني کمتر مي‌شود اما اين مطلب درباره شرايط کشور ما که ظرفيت‌هاي تعطيل يا نيمه‌تعطيل زيادي در بخش‌هاي پايين‌دست دارد صادق نيست و با دانش‌بنيان کردن توليد در اين بخش‌ها، فرصتهاي شغلي نيز چند برابر مي‌شود.

ايشان نتيجه توليد دانش‌بنيان را ارتقاء نيروي انساني شاغل و به‌کارگيري جوانان تحصيل‌کرده خواندند و افزودند: متأسفانه درصد بالايي از دانش‌آموختگان کشور در عرصه‌هاي غير مرتبط با رشته تحصيلي خود شاغل هستند که با گسترش شرکت‌هاي دانش‌بنيان، کيفيت نيروي انساني دستگاهها نيز ارتقاء مي‌يابد و نخبگان از روي آوردن به مشاغل کم‌ارزش بي‌نياز مي‌شوند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي، معاونت علمي را موظف به تعيين ضوابط کيفي و شاخص‌هاي دقيق براي پذيرش شرکت‌هاي دانش‌بنيان دانستند و خاطرنشان کردند: افزايش تعداد شرکتها کافي نيست و در اين زمينه بايد شاخص‌هاي حياتي ديگري همچون نوآوري، کاهش ارزبري، اشتغال‌آفريني، قابليت صادرات و رقابت‌پذيري نيز مورد نظر قرار بگيرد.

رهبر انقلاب با تأکيد بر اينکه توسعه شرکت‌هاي دانش‌بنيان بايد بر اساس اولويتها و با نيازسنجي بر مبناي گره‌گشايي از مسائل کشور باشد، گفتند: شرکت‌هاي دانش‌بنيان در بخش‌هايي همچون بخش کشاورزي توسعه يابند که امنيت اقتصادي کشور وابسته به آنها است، ظرفيت جذب نيروهاي متخصص و غيرشاغل در آنها بالا است و يا بخش‌هايي مانند نفت و گاز و معادن که با خام‌فروشي، منابع ارزشمند کشور را بدون ارزش افزوده صادر مي‌کنند.

ايشان در اين زمينه افزودند: متأسفانه مواد خام در کشور با قيمت ارزان صادر، و محصول نهايي با قيمت گران وارد مي‌شود در حالي‌که با توليد دانش‌بنيان بايد اين روند اصلاح و محصول نهايي توليد و صادر شود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي همچنين با تأکيد بر حمايت دولت از شرکت‌هاي دانش‌بنيان، گفتند: دولت بزرگ‌ترين مصرف‌کننده در کشور است و مصداق کامل حمايت واقعي دولت از دانش‌بنيان‌ها، جلوگيري از واردات بي‌رويه است.

رهبر انقلاب، تدوين برنامه هفتم توسعه را ضروري خواندند و افزودند: اين برنامه قرار بود سال گذشته تدوين و از امسال اجرايي شود که نشد اما امسال دولت و مجلس همت کنند تا برنامه هفتم بر اساس سياست‌هاي کلي نظام، تدوين و تصويب شود.

ايشان مردمي بودن و مهمتر از آن مردمي ماندن را از ويژگي‌هاي لازمِ هر مسئول نظام اسلامي خواندند و گفتند: ديدن يا شنيدن واقعيات در ميدان و يا از منابع مورد وثوق، زمينه‌ساز برنامه‌ريزي و اقدامات صحيح خواهد بود.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي در همين زمينه افزودند: گاهي مردم عادي نکاتي را به مسئول مي‌گويند که از مشاوران کارکشته و نزديک هم شنيده نمي‌شود.

ايشان با ابراز ناخرسندي از اجرا نشدن سياستهاي کلي اصل ۴۴ تأکيد کردند: دولت مي‌تواند با تحقق اين سياستها، اقتصاد کشور را بر دوش مردم قرار دهد و خود به سياستگذاري، نظارت و هدايت بپردازد تا حل مشکلات شتاب بگيرد.

رهبر انقلاب با اشاره به کشورهايي که بدون نفت از رشد اقتصادي برخوردارند، افزودند: نفت حدود صد سال است که همچون ماده‌اي مخدر، اعتياد سختي در کشور ايجاد کرده که بايد حتماً علاج شود.

ايشان اقتصادِ بدون نفت را هدفي بلندمدت خواندند و افزودند: حداقل دو دولت در مسئوليت‌هاي هشت ساله بايد همت کنند تا اين مشکل به سامان برسد البته اگر همان روزي که اقتصاد بدون نفت را مطرح کرديم اجراي آن شروع مي‌شد امروز کشور وضع متفاوتي داشت.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به احتمالاتي که درباره برخي گشايش‌هاي ارزي مطرح مي‌شود، گفتند: مراقب باشيم اگر احتمالاً گشايشي ايجاد شد، درآمدها صرف واردات بي‌رويه نشود و به مسائل زيربنايي از جمله حمل و نقل جاده‌اي و ريلي، شرکت‌هاي دانش‌بنيان، نوسازي صنايع، راههاي ارتباطي با کشورهاي همسايه و حل مشکل مهم آب اختصاص يابد که خوشبختانه دولت در مسئله آب کارهاي خوبي آغاز کرده اما حل اين مشکل به پول نياز دارد.

رهبر انقلاب، شوراي اقتصادي سران قوا را فرصتي مهم براي تصميم‌گيري‌هاي لازم دانستند و گفتند: اين شورا در دولت قبل و با چند دستور کار مهم از جمله اصلاح ساختار بودجه، حل مسئله بانکي و مديريت مقابله با تحريم‌ها تشکيل شد که سه قوه با همکاري و صميميت کاملي که دارند بايد از اين ظرفيت استفاده کنند.

ايشان مسئله فرهنگ را بسيار مهم و نيازمند مجاهدت هوشمندانه برشمردند و گفتند: مراکز رسمي فرهنگي و همچنين فعالان فرهنگي که به ياري خدا در سطح گسترده مشغول فعاليتند، فرهنگ و علم را کاملاً جدي بگيرند و با چشمان باز به فعاليت شبانه‌روزي و مجاهدانه در اين زمينه بپردازند.

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با اشاره به جهت‌گيري خوب ديپلماسي کشور تأکيد کردند: مسئولان مطلقاً معطّل مسئله هسته‌اي نشوند و بر اساس واقعيات کشور به برنامه‌ريزي و اقدام براي حل مشکلات بپردازند.

ايشان مسئولان مذاکرات را، انقلابي، متديّن و پر جدّ و جهد خواندند و افزودند: وزير امور خارجه و مسئولان مذاکره‌کننده گزارش‌هاي دقيقي را به مراکز داخلي مي دهند. نقد و اظهار نظر درباره عملکرد آنها هم ايرادي ندارد به شرط اينکه از سوءظن و بدبيني به دور باشد و همچنانکه بارها گفته‌ام موجب تضعيف عناصر ميدان و نااميدي مردم نشود.

رهبر انقلاب با ابراز خرسندي از مقاومت هيأت مذاکره‌کننده در مقابل زورگويي‌ها و زياده‌خواهي‌ها گفتند: طرف مقابل که بدعهدي کرد و از برجام خارج شد الان احساس درماندگي و بن بست مي‌کند اما نظام اسلامي که با اتکاي به مردم از مشکلات زيادي عبور کرده، از اين مرحله هم عبور خواهد کرد.

حضرت آيت‌الله خامنه‌‌اي در بخش ديگري از سخنانشان با تمجيد از بيداري، تحرّک و تلاش جوانان فلسطيني در سرزمين هاي ۱۹۴۸ و در مرکز سرزمين هاي اشغالي افزودند: اين تحرکات نشان داد فلسطين برخلاف تلاش امريکا و پيروانش زنده است و هرگز به فراموشي سپرده نخواهد شد و با ادامه تحرکات جاري و به فضل الهي پيروزي نهايي از آنِ مردم فلسطين خواهد بود.

مقام معظم رهبري همچنين با تمجيد از شجاعت مردم مظلوم يمن در توصيه‌اي دلسوزانه و خيرخواهانه به مسئولان سعودي گفتند: چرا به جنگي که مي دانيد احتمال پيروزي در آن را نداريد ادامه مي دهيد؟ راهي پيدا کنيد و خود را از اين معرکه خارج کنيد.

ايشان آتش‌بس اخير در يمن را خيلي خوب خواندند و افزودند: اگر اين توافق به معناي واقعي کلمه اجرا شود مي‌تواند ادامه يابد و بدون ترديد مردم يمن به برکت همّت، شجاعت و ابتکار عمل خود و رهبرانشان پيروزند و خداوند هم به اين مردم مظلوم کمک خواهد کرد.

رهبر انقلاب در توصيه‌هاي پاياني به مسئولان کشور گفتند: فرصت مسئوليت بسيار زودگذر است و هر ساعتِ آن را قدر بدانيد.

توصيه دوم رهبر انقلاب پرهيز از اقدامات نمايشي بود.

ايشان همچنين افزودند: تعارض منافع که همه در مذمّت آن سخن مي‌گويند، فقط در عرصه اقتصاد نيست و اگر در موضوعي ميان توجه مردم به ما و رعايت مصالح عمومي کشور تعارضي پيش آيد، بايد منفعت خود را ناديده بگيريم و به مصالح عمومي توجه کنيم.

توصيه به دولت و مجلس براي رعايت خطوط فاصل و عمل کردن در حيطه وظايف و اختيارات، آخرين توصيه رهبر انقلاب به مسئولان کشور بود.

در ابتداي اين ديدار، حجت الاسلام والمسلمين رئيسي رئيس جمهور، گفتمان دولت را گفتمان انقلاب اسلامي با تأکيد بر مؤلفه‌هاي مردمي بودن، عدالت‌خواهي و تحول‌گرايي برشمرد و گفت: سند تحول دولت با همفکري جمع زيادي از صاحبنظران آماده و منتشر شد.

رئيس‌جمهور، «اقدام و عمل» را مهمتر از «برنامه» دانست و افزود: با تأمين گسترده واکسن و همکاري آحاد مردم، با تغيير محسوس شرايط، کسب و کارها مجدداً رونق گرفت و امسال سفرهاي نوروزي جهش زيادي داشت.

رئيسي مواجهه خردمندانه با مسئله کسري بودجه ۱۴۰۰ را از ديگر اقدامات دولت در هشت ماه گذشته دانست و گفت: در اين مدت تلاش کرديم با افزايش توليد نفت و گاز و افزايش صادرات نفتي و همچنين افزايش درآمدهاي مالياتي، از کسري بودجه و خلق پولِ منجر به تورم جلوگيري شود.

رئيس جمهور افزايش اختيارات استاني و تکميل پروژه‌هاي نيمه تمام را از ديگر برنامه‌هاي دولت خواند و گفت: مهار تورم از دستور کارهاي اصلي دولت است و گزارشهاي مراکز آماري نشان مي‌دهد که رشد صعودي تورم متوقف، و روند نزولي آن آغاز شده است.

رئيسي ايجاد شفافيت و برخورد با بسترهاي فسادزا را جزو اقدامات و برنامه هاي اساسي دولت برشمرد و گفت: مصوبات سفرهاي استاني با اعتبارات و در زمان‌بندي مشخص در حال اجرا است.

رئيسي اقدامات فرهنگي و برنامه‌ريزي براي کاهش آسيبهاي اجتماعي را از ديگر اقدامات دولت خواند و خاطرنشان کرد: اقدامات و دستاوردهاي دولت حاصل يک کار جمعي ميان همه قوا و نهادها است که همچنان به اين همکاري و هماهنگي نيازمنديم.

رئيس جمهور مهمترين پروژه دولت را افزايش اميد و اعتماد مردم دانست و افزود: با انسجام ملي و اتکاء به داشته هاي داخلي، دشمن نااميد خواهد شد. همچنان‌که بارها گفته‌ايم مذاکره جاي خود را دارد اما برجام يکي از مسائل کشور است و به هيچ‌وجه نان مردم و اقتصاد کشور را به مسائل خارجي گره نخواهيم زد.

انتهاي پيام/
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
بخش های سایت
 
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif
http://s5.picofile.com/file/8136790076/shohada.gif


پیوندها
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/emam3.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/leader.jpg

http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/jahanbin.jpg
http://haftcheshme.com/aFiles/gallery/dana.jpg